Mami, am fost pe Luna si ti-am adus o briosa de capsune!

Zise copilul meu razand incantat de experienta intergalactica la coborarea de pe traseul de aventuri. Traseu destul de dificil pentru Matilda care nu este nici cel mai temerar si nici cel mai acrobat copil. Ba chiar cu o teama de inaltime pe care incercam sa o diminuam cu timpul. Una dintre metode fiind chiar aceasta: parcurgerea traseelor suspendate din parcurile de Aventura. Expunerea controlata si in conditii de deplina siguranta la inaltimi progresive pare sa functiune mai ales in cazul copiilor care manifesta o teama moderata de inaltime. Fara a forta copilul si a-l “arunca” brusc in mediul strain, copilul accepta provocarea si inainteaza in ritumul sau. Asta s-a intamplat si cu Matilda pe traseul indoor de la NoGravity Club sub blanda si atenta indrumare a Sabinei Lefter- specialist in educatie non-formala. Cum ea este pasionata de plante si Cosmos- cum probabil sunt multi copii- a acceptat destul de usor sa se aventureze pe “sarma” si a parcurs cu ajutorul Sabinei calatoria printe planete si comete pana la finalul cel mare, da, TIROLIANA. O experienta pozitiva si fara lacrimi de teama- ma asteptam sincer la ele pentru ca au fost momente cand si-a atins limita de sus a fricii de inaltime- pe care doreste sa o repete. Multumim Parenting PR pentru invitatia la evenimentul de promovare NoGravity Club si pentru ocazia de a descoperi acest spatiu inedit.

NoGravity-spatiu

#NoGravityClub este singurul loc de aventură şi escaladă destinat exclusiv copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 12 ani care îmbină aventura cu jocul şi educaţia non-formală, încurajând mişcarea şi dezvoltarea personală a celor mici. NoGravity Club înseamnă sport, aventură şi educaţie pentru copii în condiții de confort și siguranță tot timpul anului. Vizitatorii au acces în sala de aventură și escaladă şi ocazia de a participa la ateliere tematice, atât pentru copii, cât şi pentru familie. Doritorii pot de asemenea organiza petreceri de aventură și escaladă pentru cei mici. Călătorind în viitor, cei mici devin recruţi într-un program de explorare spaţială, scopul final fiind găsirea unei noi planete care să poată susţine viaţa oamenilor. În timpul activităţilor sunt în permanenţă asistaţi de echipa de specialişti NoGravity din care fac parte Alexandru Codreanu, fost căţărător de performanţă şi Sabina Lefter, specialist în educaţie non-formală.

NoGravity-echipament2

NoGravity-siguranta

NoGravity-siguranta2

Alex Codreanu, iniţiatorul conceptului NoGravity, a explicat că „prin intermediul activităţilor propuse, copiii descoperă şi învaţă lucruri noi prin intermediul provocărilor reale, nu de pe tabletă. Activităţile de aventură şi escaladă sunt completate armonios cu educaţia non-formală, la care se vor adăuga în curând ateliere tematice pentru copii.”

NoGraviti-instructaj2

Invitată la eveniment în calitate de specialist, Alina Ciocodan, psiholog Smartbox Family, menționa că „încrederea de a încerca lucruri noi se formează atunci când îi oferim copilului oportunităţi de a gestiona situaţii noi, inedite, care îl provoacă să îşi depăşească limitele, şi în acelaşi timp îi confirmăm sprijinul pe care poate conta din partea noastră. Cu siguranţa că suntem acolo, de aceeaşi parte a baricadei, că este în regulă să greşească, să aibă nevoie de ajutor şi să îi fie frică, copilul se simte motivat să exploreze şi să înveţe lucruri noi. Abilitatea de a-şi recunoaşte, denumi şi accepta emoţiile – de exemplu frica, nesiguranţa – îl va ajuta pe tot parcursul vieţii. Ca parinte, îi transmit copilului că este văzut, auzit şi acceptat atunci când îi permit să exprime şi emoţiile negative şi îl însoţesc în învaţarea unor mecanisme sănătoase de reglare a acestora.”

NoGravity-indrumare2

NoGravity-indrumare

NoGravity-infrumare4

La eveniment, copiii s-au putut căţăra printre stelele Căii Lactee, s-au bucurat de zona de aventură cu tematică spaţială, totul culminând cu tiroliana care leagă o navă spaţială de o poartă stelară. În sprijinul conceptului NoGravity au venit şi cei de la Tupperware şi Smartbox family.

NoGravity Club este deschis luni de la 16:00 la 21:00, de marţi până vineri, între orele 09:00 – 21:00, sâmbătă între 10:00 şi 21:00 şi duminică între orele 10:00 şi 18:00. Intrările se fac din 30 în 30 de minute şi separat se pot organiza petreceri pentru copii.

Mai multe detalii puteţi găsi pe www.nogravity.ro, sau puteţi contacta direct echipa NoGravity pe email la adresa contact@nogravity.ro sau la telefon 031 100 8888.

NoGravity-tiroliana

5 răspunsuri la Mami, am fost pe Luna si ti-am adus o briosa de capsune! @NoGravityClub

 • Oh, ce bine ca ai fost si tu acolo, caci am tot citit despre loc, dar nu eram foarte lamurita cu niste lucruri. Poate ma poti lumina tu nitel?:)
  Andreiul are 3 ani si 10 luni, dar are lungime de 4 ani jumate (110cm). Am inteles ca pt unele zone inaltimea e esentiala (ca sa ajunga la divesre). Matilda este mult mai inalta? Tb sa-mi fac griji pt asta sau e ok..??
  Despre firea lui…el este cand curajos-inconstient,cand super fricos. Asadar…ar avea nevoie de una dult care fie doar sa-l incurajeze, cu tact si cu stiinta..fie chiar sa-l ajute.. Acolo exista un instructor care sa fie langa ei..pe sus..pe unde ajung? Ai idee??
  Merci
  Voi si suna..sa vedem daca ne primesc si pe noi:)

  • Ma bucur ca ti-am trezit interesul. Mati are 4,6 ani dar e inalta cat unii de 6, dar nu conteaza atat lungimea cat dorinta de a ajunge sa se tina de cablu. Am vazut copilasi mult mai scunzi decat ea care faceau traseul fara probleme, gaseau solutii alternative acolo unde nu ajungeau.
   Pe traseu sunt insotiti de instructor si asistati in functie de nevoi.
   Asa, ca o comparatie, daca ati fost la Comana, Mati face primul traseu singura, al doi-lea cu ajutor la unele transferari pentru ca nu-I ajung mainile sa mute carabinele.
   Asta pt traseu.
   Pt peretele de catarat nu sunt probleme de inaltime, acolo in functie de logica si coordonare poate sa se suie folosind suportii.
   Copiii sunt in siguranta in permanenta deci nu-ti fa griji daca nu se tine bine sau nu ajunge bine si cade.
   Eu zic ca merita sa incercati macar pentru a tatona terenul.
   Distractie placuta!

   • Multumim:)
    Sigur vom incerca. Trebuie doar sa ma mobilizez eu intr-o seara..adica dupa jobul meu..caci ei sunt cam departe de noi si asa groaza mi-e de traficul bucurestean al acestor zile..:((

 • Activitatile pe care copilul le face in timpul liber isi pun amprenta asupra dezvoltarii si educatiei lui. Felicitari pentru articol si pentru detaliile furnizate! Ar fi super ca un astfel de club sa existe si in Timisoara!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>